Corona

Beste ouder(s), verzorger(s),

De school is nu alweer twee weken dicht. We staan aan de start van week 3. De dagelijkse omstandigheden zijn inmiddels helemaal anders. Niet alleen op school, maar ook op het werk, in winkels en inmiddels ook buiten. Er komen allerlei uitdagingen op ons af.

Zoals afgesproken zal ik u wekelijks blijven informeren. Deze brief bevat veel informatie. Neem de tijd om het even door te lezen.
Hoe is het voor uw kind?
Voor uw kind is het in ieder geval allemaal anders, net als voor u. Als school onderschrijven wij de maatregelen van het RIVM, maar diezelfde maatregelen ontregelen ook uw kind(eren). Ze horen wat er gebeurt in de wereld, voelen spanning, angst en onzekerheid. Ze mogen niet meer bij opa en oma op bezoek, niet bij vriendjes spelen, kinderfeestjes gaan plotseling niet door. Contact met
familie gaat alleen met (video)bellen. Sommige kinderen denken misschien dat het een soort vakantie is, maar realiseren zich (nog) niet dat ze weken thuis zitten zonder klasgenootjes en speelafspraakjes.

Wat kunt u verwachten?
In de komende weken kan er bij uw kind(eren) ander gedrag ontstaan. Door angst, boosheid of protest, omdat ze niets ‘normaals’ kunnen doen. Hun dagelijkse structuur is anders, ze gaan niet ‘gewoon’ naar school en thuis moet ook nog eens de aandacht gedeeld worden met het belangrijke werk van papa of mama. Kinderen kunnen tegendraads gedrag gaan vertonen. Dat is te
verwachten onder deze omstandigheden.

Wat kunt u doen?
U bent nog steeds ouder en niet ineens een perfecte ‘thuisschooljuf of -meester’. Dat hoeft ook niet. Waar kinderen nu veel behoefte aan hebben, is om zich veilig en vertrouwd te voelen. Ze doen een extra beroep op u, naast uw andere uitdagingen. Ze hebben u nodig. Een vast rooster elke dag helpt. Dit geeft structuur aan de dag. Wissel hierin momenten van ‘thuiswerken’ af met vrije
momenten. U kunt ze helpen met de activiteiten van school, maar speel ook samen buiten in de eigen achtertuin, bak samen koekjes en ga samen knutselen. Speel bordspellen en kijk samen films, lees samen een boek. Gun ze veel van uw tijd en maak mooie herinneringen thuis. Geef ruimte voor de gevoelens die er nu zijn.

Doet u als ouder genoeg?
Ja. Maakt u zich vooral géén zorgen over een achterstand op het leren van school. Het komt echt wel goed met die schoolse vaardigheden. Thuis doet u wat u kan en dat doen wij ook. Als ze weer terug zijn op school komen we tegemoet aan wat ze dan nodig hebben. Daar is ons team goed in. Dat weet
ik. Ga thuis in ieder geval nu geen ruzie met uw kinderen maken, omdat ze geen zin hebben in de opdrachten van school. Word niet gelijk boos als ze het rooster niet volgen. Geef ze geen straf omdat ze niet aan de taken willen werken. Gun ze wel (uw) tijd.

Gezondheid voorop!
Ik geef u het volgende advies: de gezondheid en het welbevinden van uw kind(eren) is zeer belangrijk, zeker in deze weken. Hoe ze zich nu voelen zal ze lang bijblijven. Hou dat de komende tijd in uw achterhoofd, dat doen wij ook. Ons gedreven team zal educatieve activiteiten voor thuis blijven aanbieden. Dat helpt ze bij de bekende structuur van de dag. Als het u allemaal lukt is het fijn. Zodat
het thuis een beetje op school lijkt. En als dat niet zo goed lukt, is dat dus niet erg. Laat het dan wel even aan de leerkracht van uw kind weten.

Week 3 Onderwijs op afstand
Deze week liggen op dinsdag weer de pakketjes klaar. We hanteren daarbij dezelfde tijden en richtlijnen als afgelopen week.
De tijden om pakketjes op te halen zijn:
• 8.15-9.15: Leerlingen met achternaam beginnend met A,B,C,D,E
• 9.15-10.15: Leerlingen met achternaam beginnend met F,G,H,I,J
• 10.15-11.15: Leerlingen met achternaam beginnend met K,L,M,N,O
• 11.15-12.15 Leerlingen met achternaam beginnend met P,Q,R,S,T
• 12.15-13.15: Leerlingen met achternaam beginnend met U,V,W,X,Y,Z
Iedereen vermijdt zoveel mogelijk ‘lichamelijk’ sociaal contact. Houdt u dus a.u.b. rekening met het volgende:
• Kom alstublieft met slechts 1 persoon per gezin de pakketjes ophalen.
• Tijdens het ophalen van de pakketjes zijn de leerkrachten niet aanwezig.
• Indien er toch meerdere leerlingen/ouders op hetzelfde moment binnen het schoolgebouw aanwezig zijn, vragen wij iedereen om ook echt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Deze week ontvangt u per mail ook een brief met inloggegevens en instructies voor MOO (Mijn Omgeving Online), zodat alle leerlingen ook vanuit thuis met MOO (toegang tot leerlingensoftware) kunnen werken.

Communicatie
Deze week ontvangt u een uitnodiging voor Parro. Dit is een ouder-communicatie-app. Deze app heeft voor ons allen veel voordelen. Vanaf 6 april gaan wij als school via Parro met u allen communiceren. Een brief hierover volgt z.s.m.

Blijf lief voor elkaar en blijf gezond!
Met vriendelijke groet,
Nienke Rutten & alle teamleden.
Media
  • Corona_update