Zaaien Vlindertuin

Beste kinderen en ouders van groep 4, 5 en 6 van de Haafakkers,

Al een aantal maanden zijn we hard aan het werk om bij de kinderboerderij in Heteren van een oude paardenbak een vlindertuin te maken.
De tuin wordt een aanvulling op de kinderboerderij en zal toegankelijk worden voor iedereen van jong tot oud. Door het verharde pad dat door de tuin leidt zullen ook mensen die iets minder mobiel zijn kunnen genieten van de vlinders, bloemen en planten.

De tuin is vrij groot en we hebben daar heel veel planten voor nodig. Samen met de kinderen willen we de komende weken zaadjes gaan opkweken tot mooie planten die een plaatsje in de tuin gaan krijgen. Om de zaadjes een goede start te geven kunnen we eierendozen en wc-rolletjes gebruiken. Wij vragen de kinderen om zoveel mogelijk eierendozen en wc-rolletjes mee naar school te nemen. Hier gaan we goede zaaigrond in doen zodat de zaden zich de aankomende weken kunnen ontwikkelen tot kleine plantjes. Dit gebeurt in de klas van uw kind zodat ze de ontwikkeling kunnen volgen.

Op donderdag 12 maart beginnen we met zaaien. Vervolgens verzorgen de kinderen het zaaigoed zo’n 6 weken.
In week 17 voor de meivakantie wordt alles opgehaald en naar de kinderboerderij gebracht.
Op 20 mei gaan we samen met de kinderen de planten in de tuin op hun definitieve plek zetten, zodat ze de tijd krijgen om lekker te groeien.

Zaterdag 4 juli willen we de tuin officieel openen met de kinderen. We hopen dat u en uw kinderen dan komen kijken hoe alle plantjes zijn gegroeid. We zijn benieuwd of uw kind al wandelend door de vlindertuin nog weet waar zijn of haar planten staan. Uiteindelijk komt u uit bij het theehuis met terras aan het water waar we met z’n allen de opening van de Vlindertuin gaan vieren. Hiervoor krijgen de kinderen nog een officiële uitnodiging.

Wergroep Vlindertuin

Media
  • Vlinder