Groep 1/2A

Juf Marja

Juf Lotte

Juf Anneloes

Hallo allemaal,

We zijn dit jaar gestart met 22 kleuters, waarvan er 7 nieuwkomers zijn. Dat is best wel veel in een keer. De meesten daarvan waren ook nog eens maar 3 jaar oud, maar worden snel 4 jaar! En wat doen ze het allemaal goed. Het is een leuk clubje bij elkaar.

De eerste weken zijn we vooral bezig geweest met groepsvormende activiteiten, want het is altijd wennen als er een groep "grote" kleuters verdwijnt naar groep 3 en er eigenlijk een totaal nieuwe groep ontstaat. We hebben daarvoor het boek gebruikt: "Hoera naar school"! We hebben onze eigen voetstappen getekend die het nieuwe schooljaar in stappen. We hebben rondleidingen gehad en regels geleerd. De mooiste regel vinden ze tot nu toe: heeft je vriendje soms verdriet, help hem dan als je dat ziet! Of: als ik met mijn werkje stop, ruim ik alles netjes op. Ik heb al begrepen dat papa's en mama's dit rijmpje ook thuis gebruiken!

Nu zijn we druk met het thema sprookjes, omdat we binnenkort naar de Efteling gaan. De klas verandert langzaam in een sprookjessfeer! De kinderen hangen aan je lippen als ze weer een nieuw sprookje horen. Ze hebben geleerd: een sprookje begint altijd met......er was eens ....dan komt er een spannend stuk, maar het eindigt altijd met: en ze leefden nog lang en gelukkig.

Dit jaar gaan we natuurlijk nog veel meer leuke dingen doen!

O ja, bijna vergeten welke gezichten er bij ons groep horen: op bijna alle dagen juf Marja, behalve op woensdag. Op die dag zal juf Anneloes voor de groep staan. Juf Lotte is ook verschillende ochtenden of middagen in de klas en op donderdag en vrijdag stagiaire juf Lindsay.

We hopen allemaal dat we de kleuters een onvergetelijk jaar kunnen geven!

Dat gaat vast lukken!
Knuf(s) van juf(s)

Meer weten over onze groep: Download het Informatieboekje